Lyssna gärna på poddar och annan media som vi är delaktiga i.


Kerstin Dejemyr

Fannys Förebilder

120. Kerstin Dejemyr - Gärningsmannen är polis

Kerstin Dejemyr är före detta polis och en av kvinnorna bakom deras #metoo upprop #nödvärn. Det var 5000 kvinnliga poliser som vittnade, inte bara om trakasserier utan regelrätta våldtäkter. Detta tystades ner och Kerstin blev polisanmäld för att hon anonymiserade offren. Sexismen inom polisen är ett problem som växer. Det får ni höra om i det här avsnittet. 


Just nu är hon aktuell med boken
Gärningsmannen är Polis

Avsnittet sponsras av Exsitec AB 

Klippning och jingel: Ludvig Gawell 

Lära Från Lärda - En fackbok och en författare

Boken heter "Gärningsmannen är polis" och gäst är författaren Kerstin Dejemyr.

Vid Metoo-uppropet #Nödvärn kom det in mängder med berättelser från kvinnor inom poliskåren som vittnar om sexuella trakasserier och en stark tystnadskultur. Till saken hör att det tycks ha förekommit sexuella trakasserier trots att både chefer och kollegor varit medvetna om dem, och trots att anmälningar har gjorts. Vad händer egentligen när poliser, som själva ska upprätthålla lagen, bryter mot den? I programmet pratar vi bl.a. om varför trakasserier och tystnadskultur är ett stort problem inom svensk polis. Vi pratar vad vittnesmålen säger om sexuella trakasserier inom kåren. Och vi pratar om varför sexuella trakasserier tycks fortsätta trots anmälningar. Lyssna och få en kortversion av boken!

Stefan Dejemyr

32. Stefan Dejemyr | Säkerhetsexpert

- Om att våga fatta bra beslut


Följ med när jag är extra nyfiken på Stefan Dejemyr där vi pratar om att våga fatta bra beslut. Stefan har varit polis i 25 år, chef vid nationella insatsstyrkan, arbetat med flera internationella krisområden som Libanonkrisen, Tsunamin i Asien osv. Idag verkar han som kris och säkerhetsrådgivare. En som verkligen vet vikten av att träna sitt ledarskap inför tuffa tider. Ett riktigt bra avsnitt med mängder av matnyttigt tips.

// Jan B

Stefan Dejemyr

129. Nationella Insatsstyrkan


Stefan har jobbat på NI. Hör honom bla berätta om det dramatiska ingripandet mot rånarna som slog till mot Loomis värdedepå i Umeå